Yurtdışında Master Eğitimi Alabileceğiniz Ülkeler

2 Şubat 2022

Yurtdışında Master Eğitimi Alabileceğiniz Ülkeler

02.02.2022 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 3 dakika.

Günümüzde lisans eğitimi sonrası yüksek lisans yapmak önem taşır. Yurtdışında da master eğitimi görmek pek çok öğrencinin hayalidir. Çünkü iş arayışında portföye uluslararası eğitim ve deneyim eklemek kişiyi rakiplerine karşı açık ara farkla öne çıkaracaktır. Biz de bu yazımızda yurtdışında master eğitimi alabileceğiniz ülkeleri ele alacağız. Hazırsanız başlayalım…

İngiltere

Yurtdışında master dediğinizde akla ilk gelecek ülkelerden birisi şüphesiz İngiltere’dir. Hem dil okulları hem de yüksek kalitedeki lisans eğitimleriyle öne çıkmayı başaran İngiltere’de master yapabileceğiniz pek çok kurum mevcut. Üstelik İngiltere coğrafi konumu sebebiyle de master eğitimlerinde sıklıkla tercih edilen ülkelerden biridir. Özellikle soğuk ve ılıman iklim kuşağından vazgeçemeyen kişilerin master eğitimleri kapsamında İngiltere’ye yolculuğa çıktığını belirtebiliriz.

İngiltere tam zamanlı yüksek lisans-master eğitiminin süresi 1 ile 3 sene arasında değişir. Tam zamanlının iki katı kadar süren yarı zamanlı seçeneği de birçok üniversitede vardır. Fakat Türkiye’den giden öğrenciler, uluslararası öğrenci vizesi bünyesinde vize sınırlaması getirilmesi dolayısıyla bu haktan yararlanamazlar. Bu sebeple öğrenciler İngiltere’de genellikle 1 yıllık eğitim programlarına yönelirler. Üstelik İngiltere’deki üniversiteler Türkiye’de yükseköğretim kurumları tarafından verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalar ile eşdeğer durumdadır. University Of Cambrdige, University of Oxford, Lancaster University, İmperial College London, Durham University master yapabileceğiniz okullar arasında yer alır.


Kanada

Kanada’da yüksek lisans programlarınca, çoğunluğu devlet üniversitesi olmak üzere 100’e yakın kurum bulunur. Yüksek lisans için öne çıkan ülkeler arasında gelse de, diğer ülkelerden tek farkı eğitim sistemini yöneten tek bir kurum olmaması şeklinde açıklanabilir. Şehir, eyalet ve federal olmak üzere eğitim sisteminin üç idari kademede farklılık gözetir. Aynı zamanda Kanada’da herhangi bir üniversiteden alacağınız diplomanın Türkiye’de YÖK denkliği olduğunu da vurgulamalıyız. Dünyanın her yerinde kabul görür. İngilizceniz yeterli gelmediği takdirde Kanada dil okullarından dil eğitimi alıp, master eğitimine de başvurabilirsiniz. Kanada’da master eğitimi görebileceğiniz okulları; University of Alberta, Mount Royal University, Camosun College, Langa College, North Island College, Selkirk College diye sıralayabiliriz.

İtalya

İtalya master eğitimlerinde Türk öğrencilere birçok avantaj sağlaması dolayısıyla, son yıllarda tercih edilen ülkelerden biri olarak öne çıkar. Kültürel ortamıyla birlikte yüksek bir eğitim seviyesine sahip olması da bu durumu tetikleyen etmenler arasında gösterilebilir. Bunun yanında çoğu öğrenciye burs olanakları da sağladığını eklemeliyiz. Ayrıca büyük çoğunluğunu devlet üniversitelerinin oluşturduğu 90 üniversite ile öğrencilere geniş bir kurs yelpazesi sunar. Tasarım, mimarlık ve mühendislik ve iktisat gibi çeşitli alanlarda uluslararası üne kavuştuğunu da belirtebiliriz. İtalyanca programların yanında İngilizce eğitim veren master programları da varlığını korur. Domus Academy, Accademia İtaliana, Florence Desing Academy, IULM University master eğitimi alabileceğiniz başlıca üniversitelerdir.

Hollanda

Yüksek lisans eğitiminde Avrupa’nın en iyi ülkelerinden biri de Hollanda’dır. Yurtdışı master eğitimleri çerçevesinde Hollanda üniversitelerinin pek çoğu İngilizce eğitim seçeneklerine sahiptir. Üstelik dünya sıralamalarında ilk 300’de 8 üniversitesini görmek mümkündür. Eğitim kalitesi açısından yüksek ve zengin bir nitelik taşıması da tercih edilmesini kaçınılmaz kılar. Leiden University, Tilburg University, University Of Amsterdam, University of Groningen Hollanda’da master yapabileceğiniz okullardan bazılarıdır.

Avustralya

Avustralya iklimi ve egzotik güzellikleri dolayısıyla dünyanın en yaşanılabilir ülkesi olma özelliği taşır. Eğitim kalitesi bakımından da 8. Sırada yer alması kalitesini ortaya koyar. Master eğitimleri genellikle 2 yıl süren Avustralya’da en az 6 aylık eğitim alan öğrenciler 2 haftada 40 saat çalışma hakkı kazanabilirler. Avustralya’da yüksek lisans öğrenimi görebileceğiniz başlıca okulları ise; Kaplan Business School Australia, Murdoch University, RMIT University, Victoria University diye sıralayabiliriz.

SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.