Serimizin 3. bölümünde meslekleri tanıtmaya, en azından kısada olsa bir fikir sahibi olmanızı sağladığınız düşünüyoruz. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi tabii ki siz kendi çabalarınızla, ilgilendiğiniz alanlarla ilgili çok daha detaylı araştırmalar yapmalısınız. Özellikle şunu belirtmeliyiz ki; istediğiniz alan veya alanların ders içeriklerini detaylı incelemenizde fayda var. Hangi bölümde hangi dersler okutuluyor, siz bu dersleri severek okuyacağınıza emin misiniz? İlgi alanınıza giriyor mu? gibi soruların cevaplarını düşünerek ele almalısınız.
Örnek; ekonomi ve finans alanında eğitim almak isteyen öğrenciler aynı zamanda bölümde Hukuk ve iletişim becerileri alanında da dersler alır, bu gibi detaylar dikkatinizi çekebilir, hoşunuza gidebilir ve başka önemli alanlarda da fikir sahibi olmak seçimlerinizi etkileyebilir. Öğrencilerin en çok tercih ettiği eşit ağırlık bölümler ise;
İleride sevdiğiniz bir mesleği yapabilmeniz için bölüm ders içeriklerini incelemenin son derece önemli ve faydalı olacağını düşünüyoruz ve hemen bugünkü meslek tanıtımlarımıza geçiyoruz.
Çocuk gelişimi bölümünde çocuk eğitimi alanındaki eğitimci ve öğretici her tür aktiviteyi planlama ve bunları hayata geçirerek çocukların akademik ve sosyal gelişimlerini planlar.
Çocuk gelişimi bölümü mezunları ne iş yapar sorusuna verilebilecek birçok cevap bulunuyor. Kreş, anaokulu, bakım evleri, özel veya devlet okulları başlıca çalışma alanlarıdır.
Çocukları sevmek en önemli ve başta gelen faktör, ayrıca; hayal gücü gelişmiş, iletişim becerileri iyi, bilgiyi aktarabilme yeteneği olan, sabırlı, sevecen, empati yeteneği yüksek, araştırma yapmayı seven kişiler için çocuk gelişimi bölümü uygundur.
Ekonomi ve finans bölümü firmaların banka kapitalini yönetmek, uygun finansal ve ekonomik seçenekleri araştırmak ve sunmak, finansal analiz yapmak, mali konularda danışmanlık, mali rapor hazırlama gibi alanlarla ilgilenir.
Ekonomi ve finans bölümü mezunları nerelerde çalışır sorusuna cevap olarak; bankalar, finans alanında faaliyet gösteren fabrika ve özel sektör, para ve sermaye piyasası ve kamu iş yerleri gibi kurumlarda çalışabilirler.
Finansal konulara ilgili olan, ayrıntılarla uğraşmaktan hoşlananlar, iletişim becerisi ve ikna kabiliyeti yüksek, analitik düşünme yetisi olan kişiler için ekonomi ve finans bölümü uygun olacaktır.
Aslında iktisat biliminin yorumlanması gibi de açıklayabileceğimiz Ekonometri, ekonomi alanında analiz yapan, sayısal veriler üzerinde çalışan, şirketlerin politikasını dünya ekonomisi ile orantılı araştırma ve analizini yapan ve ortaya çıkan değerlendiren bir finans dalıdır.
Ekonometri mezunları nerede çalışabilir sorusu merak edilen sorular arasında yer alıyor. Ekonometri bölümü mezunları bankalar, finans alanında faaliyet gösteren şirketler, borsa sektörü, araştırma kurumları gibi alanlarda çalışabilirler.
Finansal konulara ilgili olan, ayrıntılarla uğraşmaktan hoşlana, iletişim becerisi ve ikna kabiliyeti yüksek, analitik düşünme yetisi olan, değerlendirme ve plan yapabilen kişiler için ekonometri bölümü uygundur.
Girişimcilik bölünü şu alanlarla ilgilenir: İş hayatında pek çok alanda, emek, sermaye, bilgi ağlarını bir araya getirerek yeni bir oluşum, ürün veya hizmet ortaya çıkarma.
Girişimcilik bölümü mezunları genelde kendi şirketleri kurabilir, herhangi bir firmada iş geliştirme alanında çalışabilir, hayatın pek çok alanında yeni fikirler üretebilecek alanlarda yer alabilirler.
Girişimcilik bölümünü kimler seçmeli: Risk alabilen, yaratıcı fikirler üretebilen, sayısal yeteneği olan, fırsatları fark edebilen, araştırmacı, ikna kabiliyeti gelişmiş kişiler için uygundur.
İç Mimarlık ve çevre tasarımı bölümü; potansiyel müşterilere yönelik, iç mekan tasarımları yapma, çevre donanımları tasarlama, projelendirme ile ilgilenir.
Kamu kuruluşlarında, iç mimarlık bürolarında, inşaat sektöründe veya kendilerine özel şirketlerde iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü mezunları çalışabilirler.
Kimler seçmeli: Planlama konusunda iyi ve planladığını uygulamaya koyabilen, hayal gücü gelişmiş, maya koyan, ayrıntılarla uğraşmayı seven, tasarımla ilgili, iletişim becerisi gelişmiş kişiler için uygundur.
Uluslararası lojistik yönetimi bölümü ithalat ve ihracat yapan uluslararası şirketlerin ürün tedariğinin düzgün bir biçimde ilerlemesini planlama ve takip etme ile ilgilenir.
Uluslararası ticaret alanında faaliyet gösteren şirketlerde, ulaştırma bankalığı gibi yerlerde uluslararası lojistik yönetimi mezunları çalışabilir.
Planlama ve koordine etme becerisine sahip, ikna kabiliyeti yüksek, ekip çalışmasına uygun, ekonomi ve finans, ticaret, pazarlama alanına ilgili duyan kişiler için uluslararası lojistik yönetimi bölümü uygun olacaktır.
Psikoloji bölümü, bilimsel yöntemler kullanarak insanların ve hayvanların davranışsal ve bilişsel gelişim süreçlerini takip eden, yorumlayan ve buna uygun tedavi yöntemleri geliştirme alanı ile ilgilenir.
Psikoloji bölümü mezunlarının çalışabileceği yerler bir hayli fazla. Bunlardan bazıları; özel ve kamu kuruluşlarında, ruh sağlığı merkezlerinde, hastanelerde ve kişiye özel tedavi merkezleri gibi yerler olabilir.
Sabırlı, hoşgörülü ve sorumluluk sahibi, insan davranış ve gelişim konularına ilgi duyan, iletişim becerileri gelişmiş, yardım etmeyi seven kişiler psikoloji bölümünü seçebilirler.
Kişilerin ilgi, yetenek ve kişisel özelliklerini tanımasına yardımcı olma, eğitim alanında yol gösteren, akademik hayatındaki gelişin düzeyleri konusunda yardımcı olma gibi konular rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünde öğretilmektedir.
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunlarının özel ve devlet okullarda, kamu kuruluşlarında, eğitim alanında faaliyet gösteren kurumlarda çalışma imkanı bulunuyor.
Sabırlı, empati yeteneği gelişmiş, hoşgörülü, sözlü ifade yeteneği gelişmiş, insan psikolojisine ilgili kişiler için rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü uygun olacaktır.
En çok tercih edilen sayısal bölümler ve en çok tercih edilen sözel bölümler içeriklerimize de göz atabilirsiniz.
SİZE ULAŞALIM
Copyright © 2025 EduGate Yurtdışı Eğitim Danışmanlık. Tüm hakları saklıdır. EduGate bir HIS Travel markasıdır.
HIZLI BİLGİ AL