Yurtdışında Yüksek Lisans


Yurt Dışında Yüksek Lisans Nasıl Yapılır?

Günümüzde hem kolay ulaşım hem daha ekonomik hem de ileri vadede iş hayatında daha avantajlı olmak adına yurt dışında yüksek lisans önemli bir yere sahiptir. Bunun önemini bilen üniversite son sınıf öğrencileri ve yeni mezunların aklında hep bir soru vardır, yüksek lisansa mı başlasam yoksa iş hayatına mı atılsam? Eğer sizler de bu soruyu kendi kendinize sormaya başladıysanız ve yüksek lisansınızı yurt dışında yapmayı planlıyorsanız aşağıda sizler için listelediğimiz bilgiler tüm sorunuza cevap olacak nitelikte. İşte yurtdışında yüksek lisans yapmak hakkında tüm merak edilenler:


Neden Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmalısınız?

Akademik eğitim tamamlandıktan sonra alanında uzmanlaşıp kariyer hayatında basamakları sağlam ve hızlı bir şekilde tırmanmak isteyen her yönetici adayı yurt dışı yüksek lisans eğitimi ile fark yaratabileceğini, rakiplerini geride bırakabileceğini bilmektedir. Eğer siz de alanınızda fark yaratmak ve kısa sürede başarı basamaklarını tırmanmak istiyorsanız kesinlikle yurtdışı yüksek lisans programlarına bir göz atmalısınız.


Yurt Dışı Yüksek Lisans Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

Öncelikle yurt genelinde başarılı bir şekilde üniversite eğitimini tamamlayan öğrenciler ve geleceğin yönetici adayları yurt dışında alacakları yüksek lisans eğitimi ile mevcutta sahip oldukları yabancı dil bilgisini daha fazla geliştirme ve akademik olarak profesyonel iş hayatında kullanmak için geliştirmiş olacaklardır. Yurt dışı eğitim sistemi ülkemizdeki eğitim sisteminden oldukça farklı olduğu gibi adayları profesyonel hayata hazırlamayı ilke edinmişlerdir. Yurtdışında yüksek lisans eğitiminin sonunda alınacak diploma ile ülkemizde ve hatta dünya genelinde çok uluslu firmaların kapıları adaylara açılmaktadır. Adaylar farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen öğrenciler ile temas kurarak eğitimin yanında sosyal yönlerini de geliştirmektedirler.


Yurt Dışında Yüksek Lisans Ücretleri Yaklaşık Olarak Ne Kadardır?

Yurtdışında yüksek lisans için gidilecek ülke, gidilecek üniversite ve seçilecek bölüme göre eğitim ücretleri değişkenlik göstermektedir. Yaklaşık olarak 10.000TL ile 150.000TL arasında değişen eğitim ücretine öğrencinin konaklaması ve yaşam giderleri de dahildir. Bu rakam öğrencinin konaklama seçeneğine göre ciddi oranda değişmektedir. Üniversite yurdu ile özel dairede kalan öğrencinin konaklama ücretleri arasında ciddi bir fark oluşmaktadır.


Yurt Dışında Yüksek Lisans Bursları ve Başvuru Koşulları Nelerdir?

Yurtdışında yüksek lisans eğitimi almanın yanı sıra burslu eğitim almak hem prestijli hem de en ekonomik bir eğitim şeklidir. Her yüksek lisans öğrenci adayının burs kazanamayacağını dikkate alınacak olursa; prestij bakımından oldukça önemli bir durum olan burslu eğitim için adayların belirli kriterleri yerine getirmiş olmaları gerekmektedir. Yurt dışında her üniversitenin kendi yüksek lisans programları için belirli bir puan ve akademik derslerin başarı kabul puanları bulunmaktadır. Aynı zamanda yabancı dil yeterliliği için TOEFL ve IELTS sınavlarından belirli bir puan kazanmaları gerekmektedir. Özellikle yurtdışı yüksek lisans eğitimlerinde burs başvurusu aşamasında aday öğrencilerin belirtilen başarı puanlarının yanı sıra kariyer hedefleri ve o güne kadar varsa kariyer hayatlarındaki başarıları da dikkate alınmaktadır. Kayıt öncesi başvuru yapılması gerekilen burslar için üniversitenin öğrenci işleri ile iletişim halinde olunmalıdır. Burs hakkı kazanan adaylar kayıt aşamasında burs haklarını kullanabilirler.


Yurt Dışında Yüksek Lisans Öğrencilerine Çalışma İzni Var Mı?

Yurtdışında yüksek lisans eğitimi alan öğrencilerin vizeleri dahilinde yarı zamanlı çalışma hakkı bulunmaktadır. Yarı zamanlı çalışmak öğrenciler için bu hak ciddi bir geçim kaynağı oluşturmaktadır. Ortalama haftada 20-25 saat olan yasal çalışma zamanlarında mesleki deneyimleri için kendilerine uygun firmalarda çalışmaları eğitim sonunda işe giriş esnasında öz geçmişlerini oldukça güçlü hale getirecek ve adaylar arasında fark yaratılmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda iş hayatını deneyimlemek, iş becerilerini pekiştirmek ve yabancı dilini aktif bir şekilde kullanmak öğrenci ve genç yönetici adaylarına güven kazandırmaktadır.


Yurtdışında Yüksek Lisans Yapacağınız Bölümü ve Okulu Neye Göre Seçmelisiniz?

Yurtdışında yüksek lisans için karar aşamasında adayların önüne çok sayıda ülke, okul ve bölüm çıkmaktadır. Bu süreçte adayların dikkat etmesi gereken noktalar yüksek lisans eğitimi almayı planladıkları bölüm kariyer hayatlarında gerçekten destekleyici, fark yaratıcı ve hedefleri ile örtüşüp örtüşmediği olmalıdır. Bu nedenle adaylar bu aşamada çok fazla zorlanmaktadırlar. Bazı yurt dışı üniversitelerinde ülkemizden farklı olarak yüksek lisans eğitimini almadan doktora programına kayıt olabilme durumu da vardır. Eğer akademik olarak kariyer yapmak isteniyorsa adayın bu durumu değerlendirmesi ona hem zaman kazandıracak hem de ekonomik olarak fayda sağlayacaktır.


Yurtdışında Yüksek Lisans Yapılacak Üniversite İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yurtdışında yüksek lisans eğitimi için okul ve bölüm seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli detaylar eğitim biriminin akademik kadrosu, bölüm başarısı, bölüm araştırma olanakları, okulun YÖK tarafından ve Amerika’daki akredite kurumları tarafından tanınıyor olması, bölümden mezun olmak için tez zorunlu mu değil mi, eğitim süresi ve eğitim süresinde asistanlık için olanak tanınıp tanınmamasıdır. Adaylar yüksek lisans için okula karar verdikten sonra kayıt öncesi YÖK denkliği olup olmadığını mutlaka kontrol etmeleri mezuniyet sonrası diplomalarının geçerli olmaması durumunun da önüne geçmeleri için faydalı olacaktır.


Yurtdışında Yüksek Lisans Başvuruları Yılın Hangi Döneminde Yapılmaya Başlanmaktadır ve Başvuru Evrakları Nelerdir?

Yüksek lisans programlarının başlangıç tarihinden yaklaşık olarak 18 ay önce ön başvurular birçok üniversite tarafından kabul edilmektedir. Bu süreçte istenen evrakları bölüm başkanlığına postalamak yeterli olmaktadır. Ancak yine en doğru bilgi başvuru yapılacak olan okulun öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz. Başvuru esnasında gereken evraklar aşağıdaki gibidir;

  • Üniversitede eğitim alınan öğretim görevlilerinin öğrenci hakkında yazdığı referans mektupları
  • Adayın akademik geçmişi ve kendini tanıttığı öz geçmiş
  • Yabancı dile çevrilmiş transkript
  • Resmi olarak geçerliliği olan yabancı dil skoru (IELTS, TOEFL gibi sınav sonuçları)
  • Okulların başvuru aşamasında belirttiği konular hakkında adayın yazmış olduğu kompozisyonlar (essayler)
  • Lisanslı sporcu olan adaylar için ilgili spor belgeleri
  • İş deneyimi varsa deneyim ilgili açıklayıcı mektup
  • Detaylı iletişim bilgileri
  • Yüksek lisans eğitimi için ilgilenilen bölüme ait yapılan araştırmaları içeren İngilizce kompozisyon yazısı
  • Mezuniyet belgesi

Erkek Adayların Askerlik Tecil İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?

Yurtdışında yüksek lisans eğitimi için tüm koşulları sağlayan erkek adayların askerlik tecil işlemlerini yurt içinde Ankara Milli Eğitim Bakanlığı’na, yurt dışında ise Türk Konsolosluklarının eğitim ateşeliklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.


Başvuru Kabulünden Sonra Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?

Yurtdışında yüksek lisans eğitimi için başvuru yapılan üniversite, kabul mektubunu aday öğrenciye ilettikten sonra adayın okula ortalama 500 dolar kadar ön ödeme yapması istemektedir. Bu ödeme yapıldığında aday yurtdışında yüksek lisans eğitimi alma hakkını garantilemiş olacaktır. Eğer öğrenci adayı kabul gördüğü okulda eğitim almaktan vazgeçerse bu durumunu detaylı bir şekilde gerekçeleriyle açıklayan bir mektubu üniversiteye iletmesi yeterli olacaktır.

SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.

w