Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak İçin 7 Neden

5 Temmuz 2019

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak İçin 7 Neden

05.07.2019 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 3 dakika.

Yurt dışında yüksek lisans yapmayı mı düşünüyorsunuz? Peki yurtdışında yüksek lisans yapmanın ne gibi avantajlar sunduğunu düşündünüz mü? Eğer bu yurtdışı eğitim konusunda kararsızssanız yurt dışında yüksek lisans yapmak için 7 neden içeriğimizi okumaya hemen başlayabilirsiniz. 

1- Kültür Farkının Olumlu Yanlarını Deneyimleyebilirsiniz

Yurtdışında okurken yepyeni insanlar tanıyacak, yeni bir çevrede yaşayacak ve farklı bir kültür içerisinde olacaksınız. Tüm bu farklılıklarla yaşamak, öğrenmeye ve alışmaya çalışmak, kısaca aslında yaşayacağınız bu kültür şoku sizi yepyeni bir insan yapacak, kendinize önemli sosyal becerileri katmanızı sağlayacaktır.

2- Yurtdışı Eğitim ile Gelen Bağımsızlık

Yurt dışında okumak, zorluklara açık olmak ve deneme yanılma yoluyla öğrenme anlamına gelir. Yurtdışındayken, kendi ülkenizde çok basit olabilecek bir durum yurtdışında karmaşık bir hale bürünecek, çözüm için belki bürokratik yollarla uğraşacak, dil bariyeri ile karşılaşacaksınız ama her durumda bağımsızlığınızı ve kendinize güveninizi arttıracaksınız.


3- Yeni İlgi Alanları Keşfetme İmkanı

Yurtdışındayken, kendinizi hava koşulları, altyapı, zihniyet veya hatta sosyal ve eğitim sistemleri açısından kendi ülkenizden tamamen farklı bir ülkede bulabilirsiniz. Tüm bu farklılıklar sizin için büyük fırsatlar olabilir. Örneğin, kendi ülkenizde kimsenin bilmediği çok farklı bir spor ile uğraşabilir ve çok keyif alabilirsiniz.

4- Yerel Dil Öğrenme Avantajı

Yurtdışında eğitim alacağınız okulda eğitim diliniz İngilizce olsa bile eğer ülkenin resmi dili farklı bir dil ise, yere dilde birkaç cümle bilmeniz, çok daha fazla sosyalleşmenizi, yerel halkın da size sempatisini sağlayacaktır. Eğitiminiz sonunda eğitim dilinin dışında farklı bir dile hakim olmanız da fark yaratacaktır.

5- Yeni Arkadaşlıklar, Unutulmaz Anılar

Yurtdışında eğitim alacağınız kampüste pek çok uluslararası öğrenci grupları bulunur ve sosyalleşmenize olanak sağlar. Bu öğrenci ağları sayesinde, pek çok iş bağlantı kurabilir, stajyerlik fırsatları ve belki de gelecekteki iş fırsatınızı yakalayabilirsiniz. Katılacağınız tüm sosyal aktiviteler, gönüllü çalışmalar yeni fikirlere sahip insanlara tanışmanıza, kendinizi tanıtmanıza ve sosyal çevrenizi genişletmenize imkan sağlayacaktır.


6- Yurtdışı Eğitim Sayesinde Güçlü Bir CV

Günümüzün küreselleşmiş dünyasında uluslararası iş ve çalışma deneyimi uluslararası iş piyasasında fark edilmek için esastır. İK yöneticileri özgeçmişinizi yurt dışı deneyimler için tarıyorlar dolayısı ile Yurt dışında kalırken edinilen somut olmayan beceriler, istediğiniz işe girmenizde yardımcı olur. Yurtdışında eğitim alarak sadece kalabalıktan sıyrılmayacak, aynı zamanda uluslararası iş piyasasında diğer başvuru sahiplerinin de önüne geçeceksiniz.


7- Muhteşem İngilizce Becerileri Edinme İmkanı

İngilizce öğretimli bir çalışma programına hazırlanıyorsanız, dil yeterliliğinizi kanıtlamanız gerekecektir. Birçok üniversite standartlaştırılmış IELTS gibi bir İngilizce sınavına ihtiyaç duyar.

Bir İngilizce sertifikası edindikten ve tamamen İngilizce olarak bir derece okuduğunuzda, İngilizce bilgi ve becerilerinizi ana diliniz kadar iyi bir seviyeye çıkaracaksınız.

SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.