Üniversite Hazırlık Sınıfını 9 Ayda Bitirebilirsiniz

17 Eylül 2019

Üniversite Hazırlık Sınıfını 9 Ayda Bitirebilirsiniz

17.09.2019 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 3 dakika.

Türkiye’de okumak istediğiniz bölüm ve üniversiteyi kazandınız. Çok mutlusunuz ancak öncesinde 1 yıllık bir İngilizce hazırlık dönemini bitirmeniz gerekiyor. Fakat bu sizin için oldukça uzun bir zaman. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, üniversitede İngilizce hazırlık sınıfı okumak yerine, bu hazırlık sınıfını yurt dışında daha kısa sürede okuyabiliyorsunuz. Nasıl mı?

 

İngilizcenizin Yeterlilik Düzeyi Önemli

 

Eğitim dili İngilizce olan bir bölümde okuyacaksanız, üniversitenin belirlediği İngilizce seviyesinde olduğunuzu kanıtlamalı ya da 1 yıl hazırlık okumalısınız. Bunun için üniversitenin İngilizce yeterlilik sınavına girmeli ve istenilen puanı aldığınız takdirde de hazırlık sınıfı okumadan direkt 1. sınıf ile üniversite hayatına merhaba diyorsunuz.

 

Peki, Bu Yeterlilik Düzeyini Nasıl Sağlayacaksınız?

 

Elbette ki anadili İngilizce olan bir ülkede yurt dışı eğitimi alarak sağlayacaksınız. Burada eğitim alacağınız süre, mevcut İngilizce düzeyinize göre değişiyor ancak ortalama 9 ay gibi bir sürede hazırlık sınıfı okumanıza gerek kalmayacak düzeyde İngilizce öğrenmiş olarak Türkiye’ye dönüyorsunuz.

 

Sınava Girmeden İngilizce Düzeyinizi Nasıl Kanıtlarsınız?

 

Üniversitenin yeterlilik sınavına girmeden, IELTS, TOEFL, CAE gibi sınavlardaki başarı puanınızı gösteren belgeyi okula sunarak, hazırlık sınıfını atlayabilirsiniz. Bu belgelerin uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu da belirtmek isteriz.

 

Yurt Dışında Okumak Daha Maliyetli Değil Mi?

 

Sanılanın aksine değil, hatta tam tersi daha ekonomik bile denebilir. Özellikle Türkiye’de özel bir üniversitede hazırlık okuyacağınızı düşünürsek. Türkiye’de özel bir üniversiteye 1 yılda ortalama 50.000-70.000 TL arasında bütçe ayırmanız gerekiyor. Ancak bu bütçe, yurt dışında 9 ay için bu tutara eşit hatta belki daha da ekonomik olacaktır. Ortalama yıllık 40.000 TL ile 60.000 TL arasında yurtdışında 9 aylık bir İngilizce eğitimi alabilir, sadece İngilizcenizi çok iyi bir düzeye getirmenizin yanında, yurtdışında yaşam tecrübesi ile kişisel gelişiminize de bambaşka güzellikler katmış olacaksınız. Dili yerinde öğrenerek akıcı bir seviyede konuşabilme ve yazabilme yetileri ile üniversite eğitiminize güvenle başlayacaksınız.

 

Yurtdışında Hazırlık Yılından Sonra Ne Yapacaksınız?

 

Hazırlık eğitiminizi yurtdışında tamamladıktan sonra dilerseniz IETLS veya TOEFL gibi tüm Dünya’da geçerliliği olan resmi sınavlara girebilir ve İngilizce seviyenizi belli edebilirsiniz. Ki bazı üniversiteler bu sınavları da yeterlilik olarak kabul etmekte. Ya da okulunuzun İngilizce yeterlilik sınavına girecek ve hazırlık yılını atlayıp direkt 1.sınıfa başlayacaksınız.

 

Nereden Başlayacaksınız?

 

Öncelikle kazandığınız üniversitenin öğrenci işleriyle görüşün ve hazırlık yılınızı dondurmak için sizden istenen belgeleri iyice öğrenin. Sonrasında ise EduGate’in deneyimli yurt dışı eğitim danışmanları ile görüşün ve onların çizdiği program doğrultusunda ilerleyin. 

SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.