Toronto Ve Vancouver Popüler Öğrenci Şehirleri

12 Haziran 2022

Toronto Ve Vancouver Popüler Öğrenci Şehirleri

12.06.2022 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 3 dakika.

Yurt dışında eğitim almaya karar verdiğinizde ülke ve şehir seçimi belki de en çok kararsız kaldığınız aşamadır. Kaliteli eğitim sunulmasının yanı sıra sosyal hayatta da yeterli imkânların sunulması eğitim için geçirdiğiniz süreden çok daha keyif almanızı sağlar.

Kanada’da eğitim alacaksanız fakat henüz hangi şehri seçeceğinize karar vermediyseniz Kanada’nın popüler öğrenci şehirleri olan Toronto ve Vancouver hakkındaki yazımıza göz atmalısınız!

Kanada Öğrenci Şehirleri: Toronto

Toronto Kanada’nın en büyük şehri unvanına sahiptir. Ülkenin sanat, tasarım, ticaret, iletişim ve kültür merkezidir desek yanlış bir tanımlama yapmış olmayız. Ekonomik büyüme ve yeni iş fikirleri ile öğrenciler tarafından tercih edilen popüler şehirler arasındadır. Aynı zamanda göçmenlere olan konukseverliği ile de adından söz ettirmektedir.

Toronto’da dünyanın birçok yerinden gelmiş olan 5 milyon üzerinde insanın yaşaması Toronto’yu renkli ve çok kültürlü bir şehir haline getirmiştir. Aynı zamanda Kuzey Amerika’nın en temiz ve en güvenli şehirlerinden biri olarak bilinmektedir.

Düşük suç oranı, yüksek yaşam standardı, temiz çevresi ve yabancılara hoşgörülü davranışlardan dolayı Economist Intelligence Unit ve Mercer Quality of Living Survey tarafından yaşanılacak en iyi şehirlerinden biri olarak seçilmiştir. Aynı zamanda Toronto oldukça canlı ve yaşam doludur.

İngilizcenin hem iş hem de eğitim alanlarında kullanıldığı Toronto modern bir yapıya ve aynı zamanda yüksek yaşam standartlarına sahiptir. Aynı zamanda Kuzey Amerika’nın üçüncü büyük teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle uluslar arası öğrenciler tarafından bilgisayar bilimleri sıklıkla tercih edilmektedir.

Kanada öğrenci şehirleri arasında bulunan Toronto bankacılık, finans ve teknoloji alanlarında geniş iş imkânına sahiptir.

Toronto İklimi

Toronto’nun iklimi Ontario Gölü sayesinde daha ılımandır. Dolayısıyla iklimi Kanada’nın en yumuşak iklimlerindedir. Kış mevsiminde Toronto’da Kanada’nın birçok şehrinden daha az kar yağar ve kışlar diğer şehirlere nazaran daha ılımlı geçer.

Toronto 'da Gidebileceğiniz Yerler

• CN Tower: 553 metre ile dünyanın en uzun kulesidir. Aynı zamanda turistlerin uğrak mekânıdır.

• Toronto Zoo: Dünyanın en kalabalık hayvanat bahçelerindendir. 5000'in üzerinde hayvan türü bulunmaktadır.

• Casa Loma: Toronto’nun önemli turistik yerlerinden bir tanesidir. X-Man Casa Loma Kalesi ve çevresinde çekilmiştir.

• Yonge-Dundas Square: Toronto’nun en ünlü meydanıdır.

• Centreville Amusement Park: Toronto’nun en büyük eğlence parkıdır.

Kanada Öğrenci Şehirleri: Vancouver

Toronto gibi ünlü olan öğrenci şehirlerinden bir tanesi de Vancouver’dır. Vancouver dünya genelinde farklı dillerin en çok konuşulduğu şehirdir. Bu yönü ile birçok dile aşina olmanızı sağlayacaktır.

Büyüleyici doğal güzelliklere, festivallere ve kültür çeşitliliğine ev sahipliği yapan Vancouver öğrenciler için ücretsiz toplu taşıma sistemine sahiptir. Aynı zamanda Kanada şehirleri arasında güvenli şehir ortamıyla da dikkat çekmektedir.

Kanada öğrenci şehirleri arasında bulunan Vancouver;

• Yazılım geliştirme

• Havacılık ve uzay

• Animasyon

• Biyoteknoloji alanlarında geniş iş imkânı sunmaktadır

Vancouver İklimi

Kış aylarında ortalama 5 - 10 derece, yaz aylarında ise ortalama 23 derece olan Vancouver, yıl boyunca ılıman bir iklime sahiptir. Toronto iklimi ile benzerlik göstermektedir. Aynı zamanda günde 16 saate kadar gün ışığı vardır.

Vancouver'da Gidebileceğiniz Yerler

• Stanley Park: Herkesin doğasına hayran kaldığı bir park olan Stanley Park’ta sanat müzeleri, tiyatrolar ve at yarışı pistleri alanlar bulunmaktadır. Dolayısıyla çeşitli aktivitelere katılmanız mümkündür.

• Vancouver Gözetleme Yeri: Şehrin manzarasını izlemek isteyen kişilerin uğrak mekânıdır.

• Vancouver Akvaryum: Vancouver Akvaryum’unda dünyanın her yerinden gelen 70.000'in üzerinde canlı bulunmaktadır. Aynı zamanda eğlenebileceğiniz pek çok sergi ve gösteriler düzenlenmektedir. Akvaryumda balıklarla beraber yüzebilir ve unutamayacağınız anlara şahit olabilirsiniz.


SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.