Pandemi Döneminde Öğrenci Kabul Eden Ülkeler

18 Mart 2021

Pandemi Döneminde Öğrenci Kabul Eden Ülkeler

18.03.2021 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 3 dakika.

Pandemi nedeniye özellikle yurt dışı eğitim bir müddet sekteye uğradı. Fakat aşılanmanın yaygınlaşmasıyla beraber dil eğitimi konusunda en çok tercih edilen bazı ülkeler kapılarını uluslararası öğrencilere açtı. Örneğin Kanada ve İrlanda gibi öğrencilere çalışma izni de veren ülkelerdeki öğrenciler eğitimlerine devam ettiler aynı zamanda İrlanda ve Kanada Devletinden maddi destek dahi aldılar. İrlanda ise dil öğrencilerine ayda 1200 Euro, Kanada ise 1800 CAD ödeme yaptı. Peki hangi ülkeler pandemi sürecinde öğrenci kabul ediyor? Gelin içeriğimizi birlikte incelemeye başlayalım.

İngiltere

Gerek İngilizce dil kursu için gerekse de üniversite eğitimi için en çok rağbet gören ülkelerden birisi olan İngiltere, pandemic sürecinde en esnek davranan ülkelerden biriydi. Birkaç ay öncesine kadar eğitim için ülkeye giriş yapan Türk öğrenciler için karantina uygulaması bulunmazken, artık Türk öğrenciler de ülkeye giriş yaptıktan sonra 14 günlük sosyal izolasyon sürecinde olmak zorundalar. İngiltere’de öğrenci vizesi hakkında herhangi bir kısıtlama getirmedi; bu yüzden vize işlemleri birkaç hafta içerisinde sonuçlanabiliyor.

Bu içerik de ilginizi çekebilir: Yurt Dışında Yeni Normal: İngiltere’de Eğitim Nasıl Olacak?

Kanada

Yine yabancı dil için en çok tercih edilen ülkelerden birisi olan Kanada’da 18 Mart’tan önce öğrenci vizesi almış kişiler için açık. Kanada’ya eğitim için gitmek isteyen öğrencilere şu an için vize başvurusu açık. Fakat Kanada’da bu süreç biraz farklı işliyor; öğrencilerin ülkeye giriş yapabilmeleri için okulun bulunduğu bölgenin hükümetinden onaylı bir koronavirüs hazırlık planın olması gerekiyor.


İrlanda

İrlanda’da pandemic sürecinde öğrenci vizesi veren ülkelerden. Ülkeye girişlerde PCR testi zorunluluğu bulunmuyor fakat öğrencilerin ülke girişinde 14 gün self karantinada kalması gerekli. Güncel olarak dil okulu için vize başvurularını kabul etmeyen İrlanda yalnızca akademik eğitim alacak lisans veya yükseklisans öğrencilerini kabul ediyor.

Malta

Malta ise yine farklı prosedürlerle ülkeye öğrenci Kabul ediyor. Yeşil pasaport ve mevcut schengen vizesine sahip olan öğrenciler yalnızca okul kaydını yaptırarak Malta’ya seyehat edebiliyor. Okul kabul belgesi bulunmayan öğrenciler ülkeye giriş yapamıyor. Yalnızca 13 hafta ve üzeri dil eğitimi başvurularını kabul eden Malta’da vize işlemleri okullar aracılığı ile Malta’daki konsolosluktan yürütülmekte. Gerekli belgelerin Malta’ya gönderilmesi, vizenin açıklanması ve belgelerin öğrencinin eline ulaşması 4-8 hafta kadar sürebiliyor. Malta’da şimdilik zorunlu karantina uygulaması ise bulunmuyor.


Avustralya

Avustralya ve Türkiye arasındaki uçuşlar ikinci bir açıklama yapılana kadar kapalı. Bu nedenle herhangi bir vize başvurusu yapılamıyor.

Amerika Birleşik Devletleri

Şu anda Ankara A.B.D Büyükelçiliği ve İstanbul A.B.D Başkonsolosluğu yalnızca beklenmedik ve acil olarak seyahat edilmesini gerektiren tıbbi ve insani durumlar için randevu verebiliyor.

SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.