İngiltere ve İrlanda Dil Okullarında Normale Döndü

11 Ekim 2021

İngiltere ve İrlanda Dil Okullarında Normale Döndü

11.10.2021 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 3 dakika.

İngiltere ve İrlanda eğitim sistemi normale döndü. Güncellenen yeni seyahat listesine göre; Türkiye, Gana ve Hindistan dahil 37 ülke, İngiltere'ye seyahat için onaylanmış covid-19 aşı belgesine sahip ülke ve bölgeler listesine eklendi. Buna göre, tam aşılanmış sayılabilmek için İngiltere'ye gelmeden en az 14 gün önce Oxford/AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna ve Janssen aşılarından herhangi birinin çift dozunun yaptırılmış olması gerekiyor. Söz konusu değişiklik, 11 Ekim pazartesi günü İngiltere saatiyle 04.00'ten itibaren yürürlüğe girecek. Böylelikle, bu ülkelerden İngiltere'ye gelen çift doz aşılılar 10 gün ev karantinasından muaf tutulacak.

Yeni düzenleme sayesinde öğrenciler pandemi öncesinde olduğu gibi kolaylıkla vizelerini alabilecek ve yüz yüze eğitim gerçekleştirebilecekler.

İlgili içerik: İngiltere’de Eğitim Almaya Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

İngiltere’de Dil Eğitiminde Öne Çıkan Şehirler

İngiltere’de alabileceğiniz en doğru yeri bulmak için kısa bir araştırma yapmak yeterlidir. Seçenek bakımından oldukça zengin olan İngiltere dil okulları ülkenin pek çok şehrine dağılmış durumdadır. Sosyal hayatın normale döndüğü İngiltere’de Londra, Oxford, Cambridge, Bristol, Brighton gibi şehirlerinde birçok İngilizce dil kursları bulunuyor.

İngiltere’de İngilizce Eğitimi Veren Okulların Programları Neler?

İngiltere dil kursları kişilerin ihtiyaçlarına göre çeşitli eğitim programlarına sahip. En çok tercih edilen program Genel İngilizce olmakla birlikte, okullarda Yoğun İngilizce, İş İngilizcesi, Hukuk İngilizcesi gibi eğitim programları da mevcut. IELTS/TOEFL hazırlık kursları, genel İngilizce kursları gibi birçok seçenek de yer alıyor. Genel İngilizce kurslarında yoğun program ile uzun süreli program alternatifi sunulmaktadır. Bu kurslarda konuşma, telaffuz etme, anlama ve yazma ile birlikte dilin alt yapısı, gramer bilgisi eğitimi verilmektedir. İngiltere dil okulları Yoğun İngilizce eğitim programlarını tercih edenler kısa sürede hızlı bir yol alabilmektedir.

Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler üniversite için İngiltere’ye sıklıkla tercih ediyorlar. İngiltere dil okulları ve İngiltere üniversiteleri, dünyaca ünlü eğitim kurumları ve öğrenme odaklı eğitim programlarıyla dünyanın dört bir yanındaki öğrencilere ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemeler neticesinde İngiltere eğitim sonrası çalışma izni 2 yıla çıkarılmıştı.


İngiltere’de Üniversite Okumak İsteyen Öğrenciler Eğitim Sonrasında 2 Yıl Çalışabilecek

İngiltere lisans eğitimi üzerine bakımından dünyanın en kaliteli kurumlarına sahip. İngiltere’de okumanın en belirgin nedenlerinden birisi yüksek istihdam oranıdır. İngiltere üniversitelerinden mezun olan öğrenciler zengin iş imkanları, yüksek maaşlar ve iş bulma potansiyelini de elde edebiliyorlar. İngiltere'deki üniversiteler, her yıl daha fazla öğrenci alımı yapıyor. Farklı eğitim sistemleri ve kaliteli dil okullarının olması, öğrencileri İngiltere’de eğitim almaya teşvik ediyor. Peki, İngiltere’de eğitim alan öğrenciler, eğitim sonrasında ülkede ne kadar süre kalabilecekler?

İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yeni göçmenlik yasasına dair yapılan açıklamaya göre, İngiltere üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenciler, mezun olduktan sonra 2 yıl ülkede kalabilecekler.


İngiltere’de Eğitim Sonrası Çalışma Kariyer Fırsatına Bir Adım Daha Yaklaşabilirsiniz

İngiltere'de okuyan yabancı öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmaları için ülkede kalmalarına izin verilen dört aylık süre geçen sene itibariyle iki yıla çıkarıldı. Başbakan Theresa May'in 2012 yılında İçişleri Bakanı iken çıkardığı yasada, İngiltere üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin 4 ay içinde ülkeyi terk etmesi zorunluydu. 2020-2021 akademik yılından itibaren yapılan değişiklikle üniversite, yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olan yabancı öğrenciler, 2 yıl boyunca İngiltere’de kalabilecekler. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yapılan değişikliğin en büyük sebebinin yabancı öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve İngiltere’de kariyer yapma fırsatı yakalamaları oluğunu söyledi.

SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.