Dil Okulları Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

11 Aralık 2019

Dil Okulları Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

11.12.2019 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 4 dakika.

Günümüzde İngilizce küresel bir dil haline gelmiştir. İngilizce’yi akıcı şekilde konuşmak için en etkili yöntem yurtdışında dil okuluna gitmektir. Yurtdışı dil okulları birçok açıdan fayda sağlayacaktır. Gerek dil pratiği yapma gerek sosyalleşme açısından öğrencilere fırsat tanımaktadır. Yurtdışı dil okulları seçerken bazı noktalara dikkat etmek seçimleriniz için büyük önem taşımaktadır.

Seçeceğiniz okulun nerede olduğu çok önemli

Yurtdışı dil okulları seçiminde en önemli konulardan biri okulun bulunduğu coğrafyadır. Seçeceğiniz okulun nerede olduğunu, nasıl bir iklime sahip oluğu, nasıl bir kültürünün olduğu, nasıl bir eğitim sistemi sunduğuyla ilgili ön bilgiler edinmelisiniz. Bu hem içinde bulunduğunuz şehri sevmenize yardımcı olacaktır hem de kötü bir sürprizle karşılaşmanızı engelleyecektir.

Fuarlardan ya da profesyonel hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Yurtdışı dil okulları seçmeden önce profesyonel kişilerden bilgi edinmek ve danışmanlık almak önemlidir. Sizin istekleriniz doğrultusunda iş ahlakına uygun, yurtdışı dil okullarıyla ilgili bilgi sahibi, tecrübeli firmalardan yardım almaya çalışın. Yurtdışı dil okulları ile ilgili fuarlara katılıp buralardan bilgi edinebilirsiniz.

Program seçimine ve süresine dikkat etmek gerekir.

Yurtdışında dil eğitimi almak istiyorsanız ihtiyacınızın olduğu doğru programı bulmalısınız. İş ingilizcesi mi ya da ileri seviye İngilizce eğitimi veren bir program mı? Bu soruların cevabını vermeye çalışın. Çünkü doğru programı seçtiğinizde gittiğiniz dil okulundan iyi bir geri dönüş alacaksınızdır. Yurtdışı dil okulları eğitim süresi iyi belirlenince daha iyi bir verim elde etmenizi sağlar. Mevcut durumunuza göre belirlenen eğitim süresine uygun şekilde program seçimi yapmalısınız.

Yurtdışı dil okulları seçimi


Yurtdışında dil eğitimi almadan önce gitmek istediğiniz okullarla ilgili bilgi almalısınız. Okulun dil eğitimiyle ilgili tecrübesi nedir, okulun öğretmenleri, bulunduğu konum, eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu süreçte edindiğiniz bilgiler sizi en doğru tercihe götürecektir. Eğitim tarihlerine dikkat etmelisiniz. Vize işlemlerinizle birlikte en az 5-6 ay önceden kayıtlarınızı yaptırmalısınız.

Öğrenci çeşitliliğinin olması


Yurtdışı dil okulları dil pratiği yapmamız açısından oldukça önemlidir. Yurtdışında dil eğitimi aldığımız sırada birçok arkadaş edinerek hem sosyalleşebiliriz hem de dil pratiği yapma imkanı buluruz. Gideceğiniz okuldaki öğrenci çeşitliliği bu sebeple oldukça önemlidir. Öğrenci çeşitliliğinin olması gruplaşmayı önler. Derslere katılımın eşit olmasını sağlar. Öğrenci çeşitliliği farklı birçok kültürü tanıma imkanı sağlar.

Bütçe planlaması yapılmalı


Yurtdışına dil eğitimi almak için gitmek sadece eğitim ücretinde ibaret olmayabilir. Gitmeyi düşündüğünüz okulun bulunduğu şehrin hayat şartlarını mutlaka araştırmalısınız.

Gideceğiniz şehir hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Yurtdışında dil eğitimi almadan önce gideceğiniz şehirle ilgili bilgi edinmelisiniz. Hobileriniz, sevdiğiniz sosyal aktiviteler, doğası, tarihi, konumu, kültürü ile ilgili bilgi edinerek size uygun olup olmadığını incelemelisiniz.

Kalacağınız yerin seçimi


Yurtdışı dil okulları seçiminde bir diğer önemli konu ise konaklamadır. Öğrenciler bir ailenin yanında kalarak konaklama imkanı bulabiliyorlar. Yemek bu konaklamaya dahil oluyor. Bu konaklama şeklinin pozitif yanı, aile sıcaklığında bir evde yaşamanız. Bir diğer seçenek ise, öğrenci yurtlarıdır. Burada sizin gibi yurtdışından gelen öğrencilerle arkadaşlık kurabilir, sosyal aktivitelerde bulunabilirsiniz ve İngilizce dil pratiği yapabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise, kiraya çıkmaktır. Konaklama konusunda araştırma yapmalı ve size en uygun seçeceği bulmalısınız.

Hangi ülkeyi tercih etmeliyim?

Birçok ülke İngilizce dil eğitimi vermektedir. Kanada, Amerika, İngiltere, İrlanda, Malta gibi ülkelerde İngilizce konuşulduğu için pratik yapma şansına sahipsiniz. Önceliklerinizi belirleyip bu doğrultuda ülke seçimi yapmanızda fayda vardır. Ülkenin iklim yapısı, coğrafyası, kültürü, size maliyeti ile ilgili bilgiler edinmelisiniz. En önemli nokta ise, sizin nelerden hoşlandığınız. Eğer kış seviyorsanız iklimi soğuk olan bir ülke tercih edebilirsiniz. Denizden, sıcaktan, kumdan, su sporlarından hoşlanıyorsanız Malta gibi sıcak ülkeleri tercih edebilirsiniz.


SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.