Avrupa’da Üniversite Okumak İçin 8 Geçerli Sebep

2 Ağustos 2019

Avrupa’da Üniversite Okumak İçin 8 Geçerli Sebep

02.08.2019 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 3 dakika.

Her yıl farklı ülkelerden milyonlarca öğrenci ağırlayan Avrupa, eğitim ve kariyer olanakları açısından oldukça gelişmiş bir kıta. Özellikle uluslararası deneyim kazanmak isteyen öğrenci adayları, Avrupa’yı gönül rahatlığı ile tercih edebilirler. Eğer yurt dışında üniversite okumak gibi bir düşünceniz varsa, Avrupa’yı neden tercih etmeniz gerektiğine dair birkaç neden sıraladık sizler için.

1 – Kariyeriniz İçin Büyük Bir Adım


Her şeyin başında kariyer hedefinize ulaşabilmeniz için Avrupa en doğru destinasyonlardan biri. Son yıllarda firmaların uluslararası deneyim kazanmış adaylara karşı daha olumlu bakışları bulunuyor. Zira konfor alanından çıkmış kişi, şirketlerin gözünde daha başarılı sayılıyor. Ayrıca mezun olduktan sonra, Avrupa’da iş bulma olanağınız da oldukça yüksek. Kariyer tercihleriniz açısından Avrupa, size çok fazla şey katacaktır.

2 – Dünya Standartlarında Eğitim


Dünya sıralamasında olan pek çok üniversitenin de yer aldığı Avrupa’da sayısız Nobel ödüllü akademisyen çalışmaktadır. Araştırma olanaklarının sınırsız olması ve Dünya çapında tanınmış profesörlerle iş birliği içinde çalışma fırsatı öğrencilerin eşsiz deneyimler kazanmasına yardımcı olmakta. Tüm bu sebeplerden ötürü akademik olarak Avrupa’nın oldukça tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz.

3 – Çok Sayıda İngilizce Lisans Programı Seçeneği


Avrupa’da üniversite sayısının yanı sıra, İngilizce olarak sunulan akademik programlar da oldukça çeşitli. Aklınıza gelebilecek hemen hemen tüm popüler lisans programlarında eğitim alma şansına sahip oluyorsunuz. Hatta dileyen öğrenciler için ileri düzey akademik araştırma programları da bulunuyor.

4 – Ekonomik Eğitim Maliyetleri


ABD ve Kanada gibi ülkelerin aksine Avrupa, üniversite okumak için oldukça ekonomik. Hatta Türkiye’de alacağınız sıradan bir üniversiteye vereceğiniz ücretlerden çok daha ekonomik. Avrupa’da Dünya sıralamasında olan ve çok daha kaliteli bir üniversitede Türkiye’deki maliyetlerden çok daha ekonomik okuyabilirsiniz. Hatta mühendislik eğitiminin önemli merkezlerinden Almanya’da üniversite eğitimi ücretsiz.

5 – Avrupa’da Serbest Dolaşım İmkanı


Avrupa’da üniversite öğrencisi olduğunuz sürede Schengen ülkelerine rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. Böylelikle pek çok farklı ülkeyi çok rahat keşfedebilirsiniz. Zira uçuş, tren ve otobüs bağlantıları çok fazla ve maliyetler de oldukça düşük. Yolculuk süreleri de bir hayli kısa. Sınırlı bir öğrenci bütçesi ile bile Avrupa’yı rahatlıkla gezebilirsiniz. Üstelik 26 Avrupa ülkesinin Shengen bölgesi olduğunu da hatırlatmak isteriz.

6 – Ulusal Yükseköğrenim Sistemi Mevcut


Yani tüm Avrupa ülkeleri, lisans ve yüksek lisans programlarında aynı genel akademik çerçeveyi takip ediyor. Avrupa’da bir üniversiteden mezun olduğunuzda alacağınız Mavi Diploma “Avrupa Birliği Diploması” bu diploma;  mezun olduğunuz  lisans ya da yüksek lisans derecesinin Avrupa genelinde eşit olduğu anlamını taşıyor. Bu da çok sayıda Avrupa ülkesinde kariyer fırsatı demek oluyor.

7 – İngilizce Dışında İkinci Dil Öğrenme Şansı


İngilizcenizi geliştirmenin yanı sıra, gittiğiniz ülkenin dilini de öğrenme  şansı elde edeceksiniz. Eğitim aldığınız ülkede çalışacağınız bir şirkette size ciddi avantaj sağlayacak, uluslararası iş yapan pek çok firmada da sizi diğer adaylardan ayıracak bir özellik olacaktır.

8 – Hayatınızı Kökten Değiştirme Fırsatı


Avrupa’da yaşamak, kariyer yolunuzu açan ve dünyaya bakışınızı geliştirmek konularında son derece doğru bir yer. Yaşam şartları son derece gelişmiş bir kıta, dolayısıyla insanların davranış şekilleri, sanata ve tarihe yaklaşımları oldukça farklı. Bu da ister istemez ufkunuzu geliştirecek bir durum. Bakış açınız değişince dünyanızın değişmemesi için hiçbir neden kalmıyor.

Bonus: Avrupa’da Sorunsuz Bir Eğitim Deneyimi İçin EduGate


İhtiyacınız olan kesintisiz hizmeti en güncel bilgi ve hizmetlerle sağlayan EduGate, Türkiye’de fark yaratacak düzeyde kaliteli bir hizmet anlayışını benimsiyor. Hedeflediğiniz Avrupa eğitim programı hakkında son kararınızı vermeden önce, EduGate’in en az 10 yıl deneyimli danışmanlarının görüşlerini almanızı tavsiye ediyoruz.

SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.