AP Dersleri ve Sınavları Hakkında Merak Edilenler

8 Nisan 2020

AP Dersleri ve Sınavları Hakkında Merak Edilenler

08.04.2020 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 2 dakika.

Yurtdışında iyi bir üniversite eğitimi için AP dersleri, büyük önem taşımaktadır. AP dersleri ve AP sınavı hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik. Keyifli okumalar.

AP (Advanced Placement) Nedir?

Advanced Placement yani kısaca AP olarak bahsedilen dersler, üniversite düzeyinde dersler anlamını taşımaktadır.

AP Dersleri Kaçıncı Sınıfta Alınabilir?

Lise öğrencileri genelde 10.sınıftan itibaren, okumak istedikleri bölüme göre belirledikleri alanlarda ders alabilirler.

AP Sınavının Avantajları Nelerdir?

AP dersleri almış olan ve AP sınavlarında iyi bir derece ile sınavı geçmiş öğrenciler, yurtdışındaki pek çok prestijli üniversite başvurusunda diğer adayların önüne geçerek büyük bir avantaj elde ederler. Ayrıca bir diğer avantaj da; lisede iken almış oldukları AP derslerden üniversite eğitimine başladıklarında muaf olabilirler. Bu da hem zaman açısından hem de farklı dersleri alabilmek adına ciddi bir avantaj sağlar. AP sınavlarından yüksek puan almış öğrencilerin üniversitelerden burs alabilme şansları da olacaktır.

AP Sınavı Ne Zaman Yapılır?

AP derslerinden aldığınız yeterliliği ölçen, AP sınavları her yıl mayıs ayında yapılır ve yılda bir kez olan sınavlardır. College Board sitesi üzerinden online olarak kayıt yaptırılabilir.

AP sınavlarına başvuru şubat ayında başlar ve sonuçlar temmuz ayında açıklanır.

AP Dersleri Nereden Alınır?

Türkiye’de AP dersleri veren birkaç lise bulunmaktadır, ancak bu liselerde okumayan öğrenciler bireysel olarak özel kurumlardan AP ders hazırlığı alabilir ya da dijital mecralardan ulaşabilecekleri pek çok test hazırlık kitabı ile kendileri de hazırlanabilir.

Hangi Branşlarda AP Dersleri Verilmektedir?

Öncelikle detaylı AP ders içerik bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Okumak istediğiniz alana göre almanız gereken AP dersleri de farklılık göstermektedir. Öğrenciler bu konuda okuldaki öğretmen veya danışmanlardan destek alabilir. Pek çok farklı branşta AP dersleri verilmektedir;

  • Tarih ve Sosyal Bilimler
  • İngilizce
  • Sanat
  • Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Bilim
  • Psikoloji
  • Dünya Dilleri ve Kültürleri
  • AP Not Sistemi Nasıldır?

    AP sınavında not baremi 1 ile 5 arasında bulunmaktadır. AP sınavında en yüksek not 5 olup, genelde iyi üniversiteler 4 -5 not bareminde sınav sonucu isterler. Sınavın geçme notu ise 3’tür.

    SİZE ULAŞALIM

    Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

    Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.