Dünya genelinde anadil dışında profesyonel yetkinlik derecesinde birden fazla yabancı dil kullanımı her zaman adayların akademik eğitim ve profesyonel iş hayatında fark yaratmasını sağlayan en büyük etken olmuştur. Ülkemizde de anadil dışında öğrenilen ve profesyonel yetkinlik düzeyinde kullanılabilen ikinci hatta üçüncü yabancı dil becerisi, eğitim ve profesyonel kariyer hayatında adayların fark yaratmasında etkili olmaktadır. Bu sebeple okul hayatları boyunca eğitim kurumlarında öğrenilmiş olan yabancı dilin pratiğe dökülebilmesi sebebiyle özellikle yurt dışında eğitim veren dil okulları son derece popülerler bir hale gelmiştir.
Ülkemizde yüksek lisans ve doktora programlarında yabancı dil düzeylerinde belirli sınav dereceleri aranmaktadır. Bu sınavlar yurt dışı eğitim kurumlarının da akademik olarak üniversite, yüksek lisans ve doktora gibi yüksek öğrenimlerini tamamlamak isteyen adaylardan eğitim almayı planladıkları kurumlar tarafından talep edilen TOEFL, IELTS gibi yabancı dil yeterlilik sınavlarıdır. Adaylar bu sınavlardan iyi dereceler alabilmek için son yıllarda özellikle yurtdışı dil okullarında kısa süre de olsa eğitim almayı tercih etmektedirler. Çoğu dil okulu, bu sınavlar için bünyelerinde özel sınav sınıfları açmaktadırlar. Bu sınıfların eğitim müfredatları sınava dayalı eğitim vermektedir. Ancak diğer yoğun İngilizce sınıflarında verilen eğitimlerde adayların bu sınavlara girmeleri için yeterli düzeyde eğitim almaları gerekmektedir. Aynı zamanda profesyonel iş hayatında üst düzey yöneticilerden yabancı dil sınavı belgesi talep edildiği için, yurt içinde alınan eğitimin dışında aktif kullanım açısından yurt dışı dil okulları eğitimi sıklıkla tercih edilmektedir. Bazı durumlarda mesleki becerilerin içerisinde de bu sınavlar için belirli skorlar istenmektedir.
Okullarda alınan yabancı dil eğitimi çoğunlukla dil bilgisine dayalı olduğu için öğrencilerin öğrendiklerini pratiğe dökmeleri bazı durumlarda çok zor olabilmektedir. Özellikle bir yabancı dilin en kolay şekilde öğrenimi yurtdışında dil eğitimi almaktan geçer. Bunun sebebi ise, yoğun bir şekilde maruz kalarak öğrenilmesi için çalışılan dilin kullanımının 7/24 mecburi olmasıdır. Yabancı hocalar eşliğinde alınan eğitimler ile dilin en doğru biçimde kullanılması için özel çaba sarf edilmektedir. Yeni bir ülkenin kültürünü keşfederken, aynı zamanda yabancı dil öğrenmek kişiye aynı anda birden çok değer katmaktadır. Yüksek kaliteye sahip eğitim kurumlarında öğrenimlerini gerçekleştiren öğrenciler, kendi ülkelerinde eğitim hayatları ve kariyer fark yaratmaktadırlar. Yabancı bir ülkede eğitim almış olmak kişiye farklı bir bakış açısı kattığı gibi özgüven kazandırmaktadır.
Dünya genelinde gelişmiş ülkelerde çok sayıda bulunan dil okulları her bütçeye göre ve her döneme uygun şekilde programlanmıştır. Ortalama 4 haftadan başlayan ve 1 akademik yılı kapsayan süre içerisinde adayların yabancı dil seviyelerine göre yerleştirilmiş oldukları sınıflarda günlük beceri, iş İngilizcesi, akademik eğitim gibi seçeneklerle dil eğitimi verilmektedir. Belirli dönemlerde sınav sonuçlarına göre öğrencilerin ilerlemelerini dikkate alınarak seviye atlayabileceği gibi seviyelerini de düşürülebilir. Bu durum adayların en doğru eğitimi almaları ve tamamlamaları için oldukça verimli bir seçenektir. Her yaş grubundan öğrenci bulunan dil okulları için minimum kabul genellikle 14 yaşından itibaren başlamaktadır. Çoğunlukla merkezi yerlerde bulunan dil okulları ulaşım açısından öğrencilere avantaj sağladığı gibi bulundukları bölgenin gezilecek yerlerine de yakın mesafededir.
Dil okulları listesinde yer alan her okulun kendine ait yurtları olduğu gibi aile yanı konaklama seçeneği de bulunuyor. Yurtta kalan öğrenciler genellikle kampüs içerisinde bulunan paylaşımlı odalarda ya da ek ücret karşılığında özel odalarda konaklamalarını gerçekleştirebilirler veya yurtlarda kendisi gibi öğrencilerle odalarını paylaşabilirler. Aile yanı konaklamaları ise, öğrencilerin kendilerine ait odalarda veya özel banyoları olan odalarda konaklama seçeneklerini bünyesinde barındırır. Bunların dışında uzun dönem dil eğitimi almayı planlayan öğrenciler bütçelerine göre okuldan bağımsız oda ya da daire tutarak kendi alanlarında hayatlarını sürdürebilirler. Bazen yurt konaklamalarında ve aile yanı konaklamalarında, öğrencilere günlük olarak sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve akşam yemeği paket içerisinde sunulmaktadır.
Yabancı dil eğitimi için gidilmek istenen ülkeye göre eğitim fiyatları değişiklik göstermektedir. İngiltere dil okulları, Amerika dil okulları, Malta dil okulları fiyatları şehirler ve kurs programları bakımından farklı segmentlerde bulunabilir. EduGate.com.tr’de her bütçeye hitap eden dil okullarını ihtiyaçlarınız doğrultusunda araştırabilir ve ayrıntılı bilgiyi eğitim danışmanlarımızdan alabilirsiniz.
Adaylar eğitim almak istedikleri yabancı dile göre ülke seçimini yaptıktan sonra bütçesine göre şehir, okul, program, süre, konaklama tipi gibi seçenekleri en ince detayına kadar konuşup karar verebilir. Dil okulları bazında alınması planlanan eğitimin her detayına karar verdikten sonra okul ile yazışmalar yapılmaya başlanır. Bazı dil okullarında genellikle belirli bir düzeyde yabancı dil yetkinliği aranmaktadır. Bu yüzden de adayların, dil okulları tarafından yapılan yabancı dil seviye sınavına girmesi gerekmektedir. Bu sınav ile öğrenci seviyesine uygun sınıfa yerleştirilerek en doğru dil eğitimini alması hedeflenmektedir. Yabancı dil seviye sınavına giren öğrencinin seviyesi belirlendikten sonra gereken ödeme yapılarak okul kaydı gerçekleşir. Okuldan gelen kabul yazısı ile öğrenci vizesi başvurusu yapılır. Tüm bu işlemlerin her biri danışman aracılığı ile devam ettiği için süreçler çok kolay bir şekilde ilerlemektedir. Vizesi çıkan öğrenci kalan diğer evrak işlemlerini de tamamlandıktan sonra eğitimden 1-2 gün önce okuluna gitmek durumundadır. Yaklaşık olarak 1 gün süren oryantasyondan sonra vakit kaybetmeden eğitime başlanmaktadır.
Eğitim süresi boyunca EduGate eğitim danışmanları öğrencilerin sorularına yanıt bulmakta ve karşılaşılması olası sorunlarda yardımcı olabilmek için ulaşılabilir durumdadır. Yabancı dil eğitimini tamamlayan öğrenciler kurumdan ayrılmadan önce dil okulunun yeterlilik sınavına girmektedirler. Bu sınav sonucunda öğrencilere dil eğitimi bitirme sertifikaları verilmektedir. Uzun dönem eğitimlerde verilen sertifikaların belirli zaman periyotlarında resmi geçerliliği olmaktadır. Bu sınava girebilmesi için adayın eğitim boyunca devamsızlık süresinin geçirmemiş olması gerekmektedir.
SİZE ULAŞALIM
Copyright © 2024 EduGate Yurtdışı Eğitim Danışmanlık. Tüm hakları saklıdır. EduGate bir HIS Travel markasıdır.
HIZLI BİLGİ AL