Öğrencilerin Almaları Gereken Vize Tipleri Nelerdir?

20 Nisan 2020

Öğrencilerin Almaları Gereken Vize Tipleri Nelerdir?

20.04.2020 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 6 dakika.

Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Öğrencilerin başvurması ve alması gereken vize türü olan öğrenci vizesi, yalnızca eğitim amaçlı alınan bir vizeyi ifade etmektedir. Üniversite eğitiminin yanı sıra dil okulları ve sertifika programları gibi kurumlar da öğrenci vizesi almayı gerekli kılan diğer kurumlar arasında yer alıyor. Ülkelerin talep ettiği kriterler ve evraklar benzerlik gösterse de öğrenci vizesine ilişkin süreç her ülke için farklı şekilde işlemekte.

Amerika dışında diğer ülkelerin hemen hepsinde aracı kurumlar yani vize başvuru merkezleri üzerinden başvuruları alınıyor. Ülkeler gerek gördüğü takdirde öğrenci ile yüzü yüze görüşme talep edebilir ya da telefonla görüşme sağlayabilirler.

Sağladığı avantajlar göz önüne alındığında, yurt dışındaki eğitimin gelecek için doğru bir seçim olduğunu gören öğrenciler, dil okulları ve yurtdışındaki üniversitelerden ihtiyaçları doğrultusunda seçim yaparak hem farklı bir eğitim anlayışı ve disiplinine sahip oluyor.

Vize Başvuru Süreçlerinde Profesyonel Destek Almanın Önemi

Vize başvuru süreci yabancı dili olan öğrenciler açısından tek başına da yani bir acente desteği almadan da yapılabilir gibi görünüyor ancak gerçek pekte öyle olmuyor, burada önemli olan yabancı dilde cevap verebilmek ve soruları anlamak dışında formdaki sorulara doğru ve eksiksiz cevap vermek, konsoloslukların belirttiği maddi koşullar çerçevesinde cevaplar verebilmektir. Dünyanın en iyi okulunu da seçmiş olsanız vize alamadığınız takdirde hayalleriniz suya düşebilir.


İşte bu noktada önemli tavsiyemiz ve bilgilendirmemiz şu yönde; vize başvurusu yurtdışı eğitimi planınızın en önemli ayaklarından biri, bu kadar önemli bir noktada mutlaka profesyonel destek almalısınız, elinden binlerce farklı dosya geçmiş, alanında tecrübeli güvenilir bir acente, her kişiye göre hazırlanması gereken vize dosyasının püf noktalarını, dosyanızda olmazsa olmaz evrak bilgilerini sizinle paylaşacak ve dosyanızı da bu doğrultuda eksiksiz hazırlayacaktır.

Ülkelere göre öğrencilerin almaları gereken vize tipleri nelerdir sorusuna cevap olarak; her bir ülkenin vize başvurusunda istediği tüm evraklarının sıralanması pek mümkün değil zira her bir öğrencinin başvuru dosyası kişinin içinde bulunduğu şartlara göre değişebilmektedir. Ancak genel olarak her ülkenin mutlaka herkesten istediği genele evrak bilgisinden şöyle bahsedebiliriz;

Öğrenci Vizesi İçin İstenen Evraklar:

  • -Pasaport
  • -Biyometrik Fotoğraf
  • -Finansal durumu belgeleyen evraklar
  • -Eğitim durumunuz belgeleyen evraklar
  • -Vize ücreti ve varsa başvuruda istenen ek ödemelerin ödendiğini gösteren dekont / dekontlar
  • -Varsa vize başvuru merkezi hizmet bedeli ödeme dekontu

Gelin hep beraber yurtdışı eğitimde en çok tercih edilen ülkelerin vize tipleri ve süreçleri hakkında bilgi sahibi olalım.

İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere’de 2 farklı öğrenci vize tipi bulunmaktadır.

6 aya ve 11 aya kadar dil eğitimi alacak öğrenciler için olan “Short Term Student Visa” verilmektedir. Kısa dönem ve uzun dönem öğrenci vizesi şeklinde de aklınızda kalabilir.

Lise, Üniversite, Yüksek Lisans gibi akademik programlara başvuru yapan öğrenciler için “TIER 4- General Student Visa”dır.


İngiltere Vize Başvuru Yeri Neresidir?

İngiltere öğrenci vize başvuruları “TLS CONTACT” başvuru merkezi üzerinden yapılmaktadır. Başvurular online randevu alınarak yapılır.

İngiltere Öğrenci Vizesi İşlem Süresi Ne Kadardır?

İngiltere vize başvuru sonuçları genelde maksimum 21 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

İngiltere Öğrenci Vizesi Hakkında Önemli Bilgiler

11 aylık uzun dönem öğrenci vizesi ve TIER 4 öğrenci vizesi alırken sağlık sigortası ek bir maliyet olarak İngiliz Hükümeti tarafından zorunlu tahsil edilir.

6 Haftaya kadar dil eğitimi alacak öğrenciler turist vizesi ile de eğitim alabilirler.

İsteğe başlı hızlı randevu seçenekleri ek bir ücret karşılığında TLS Contact tarafından sağlanır.

Amerika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika öğrenci vize tipi bir adettir. Hem dil eğitimi hem de lisans veya yüksek lisans eğitimleri için F1 öğrenci vizesi verilmektedir.

Amerika Öğrenci Vizesi İçin Nereye Başvurulur?

Amerikan Konsolosluğuna şahsen başvuru şeklinde, online randevu alınarak gerçekleştirilmektedir.

Amerika vizesi işlem süreleri değişim göstermektedir. Amerika vize başvurusu yüz yüze görüşme şeklinde yapıldığı için, başvuru yaptığınız gün başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını vize görevlisinden duyarsınız. Pasaportunuzun belirtmiş olduğunuz PTT’ye gelme süresi maksimum 1 haftadır.


Amerika Öğrenci Vizesi Hakkında Önemli Bilgiler

F1 öğrenci vizesine başvuru yapan öğrenciler vize başvuru ücretinin yanından ayrıca SEVIS ücreti de ödemek zorundadır.

12 haftaya kadar dil eğitimi alacak öğrenciler turist vizesi ile de eğitim alabilirler.

Kanada Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Kanada öğrenci vize tipleri eğitim amacına göre değişim göstermektedir. Kanada 3 aya kadar olan dil eğitimi başvurularına turist vizesi, 6 ay ve 6 aydan daha uzun başvurulara ise öğrenci vizesi vermektedir.


Kanada Vize Başvuruları İçin Nereye Başvurulur?

Kanada Konsolosluğu vize işlemlerini VFS Vize Başvuru Merkezi üzerinden kabul etmektedir. Vize randevusu VFS randevu alma sistemi üzerinden online alınmaktadır.

Kanada Öğrenci Vizesi İşlemi Süresi Ne Kadar Sürüyor?

Kanada Konsolosluğu vize başvurularını değerlendirme süresi 2 hafta ile 4 hafta arasındadır. Dosyanın içeriğine göre daha uzun sürede sonuçlanma olasılığı da bulunmaktadır.

İrlanda Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İrlanda öğrenci vizesi tipleri 2 çeşittir. İrlanda’da 90 gün altında olan dil kursu başvurularına verilen vize tipi C vize tipidir. 90 gün üzerinde olan başvurularda verilen vize tipi D vize tipidir. Türkiye’den 1 aylık olarak verilen vize, İrlanda’ya gidildikten sonra göçmenler bürosuna başvuru yapılarak gerekli düzenleme yapılır.


İrlanda Öğrenci Vizesi İçin Nereye Başvurulur?

İrlanda Konsolosluğu vize işlemlerini VFS Vize Başvuru Merkezi üzerinden kabul etmektedir. İrlanda vize başvurusunda VFS’den randevu alma gerekliliği yoktur, VFS çalışma saatleri içerisinde başvuru yapılabilir.

İrlanda Konsolosluğu vize başvurularını değerlendirme süresi 2 hafta ile 4 hafta arasındadır. Dosyanın içeriğine göre daha uzun sürede sonuçlanma olasılığı da bulunmaktadır.

Malta Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Malta öğrenci vize tipleri 2 tanedir. Malta’da 90 gün altında olan dil kursu başvurularına verilen vize tipi C vize tipidir. 90 gün üzerinde olan başvurularda verilen vize tipi D vize tipidir.

Malta Öğrenci Vize Başvuru Yeri Neresidir?

Malta Konsolosluğu vize işlemlerini VFS Vize Başvuru Merkezi üzerinden kabul etmektedir. Malta vize başvurusunda VFS’den telefonla randevu alınmaktadır. Malta öğrenci vizesi i

İşlem süresi ise en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Malta Konsolosluğu vize başvurularını değerlendirme süresi 2 hafta ile 4 hafta arasındadır.


Malta Öğrenci Vizesi Hakkında Önemli Bilgiler

Malta için başvuru yapan kişi öğrenciyse ve 25 yaşını tamamlamamışsa e-devletten daha önce hiç çalışmadığına dair 4A hizmet dökümü getirdiği takdirde vize ücretinden muaf tutulacaktır.

Geleceğinizle ilgili bu önemli adımda tek başınıza veya yurtdışında yaşayan bir yakınınızın yardımları ile değil, profesyonel destek alarak ilerleyin ve kazanan siz olun.

SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.