İkinci Bir Yabancı Dil Öğrenmek İçin 4 Sebep

24 Haziran 2019

İkinci Bir Yabancı Dil Öğrenmek İçin 4 Sebep

24.06.2019 tarihinde yazıldı. Ortalama okuma süresi 2 dakika.

Daha henüz ilkokul sıralarında dirsek çürüttüğümüz zamanlarda duymaya başladığımız şu sözü hatırlarsınız sanıyoruz; “1 dil 1 insan, 2 dil 2 insan”. Tabi ki hafızanıza ikinci dili eklemenin yararı bununla sınırlı değil. Evet, evrensel bir dil olan İngilizce’yi biliyor olabilirsiniz. Ama neden bununla sınırlı kalasınız ki? İkinci bir yabancı dil daha biliyor olmanın size kazandıracağı artıları oldukça büyük. Gelin ikinci bir yabancı bilmenin avantajları nelermiş, birlikte bakalım.

1 – İş Fırsatları Ayağınıza Gelir

Elbette ki akla gelen ilk faydası kariyer alanında oluyor. Özellikle uluslararası şirketlerde çalışmak istiyorsanız şansınız bu konuda oldukça açık. Mumla aranan personellerden biri olabilirsiniz mesela. Dağarcığınıza ikinci bir dil katmak, sizi iş dünyasında başarıya götürecek temel anahtarlardan biri.


2 – Farklı Bir Kültürü Tanıma Fırsatı Yakalarsınız

Şunu unutmayın ki aynı dili konuştuğunuz ülkenin kültürünü de tanımaya başlarsınız. Örneğin ikinci dil olarak İtalyanca’yı öğrendiyseniz, İtalya’ya gittiğinizde oradaki insanlarla daha fazla bağ kurabilirsiniz. Tabi ki İngilizce ile de kendinizi ifade edebilirsiniz ancak ülke insanı ile bağ kurmak çok başka bir durum. O ülkenin kültürüne, sanatına ve geleneklerine dokunabileceğiniz bir yol aynı zamanda.


 3 – Dünyaya Bakış Açınız Değişir

İkinci yabancı dil bilmek, dünya görüşünüzü ve düşünce biçiminizi kökünden değiştirecektir. Zamanla bambaşka bir bakış açısına sahip olduğunuzu fark edeceksiniz. Hafızanız koruma altında kalacak ve yine farkında olmadan düşünme beceriniz en üst seviyeye çıkacaktır.


 4 – Geç Yaşlanırsınız

Bu da nereden çıktı dediğinizi duyar gibiyiz. Dil öğrenmek, beyni geliştiren ve düşünme mekanizmalarını harekete geçiren bir aktivite. Demans hastalığı yani bunama belirtilerini ortadan kaldırıyor. İkinci dil bilen kişiler, ilerleyen yaşlarda olayları birbirine karıştırma, gerçek mi hayal mi yanılsamasına düşme ve unutkanlık gibi sorunlar yaşamıyorlar.

Yabancı dil öğrenmenin avantajlarına dair diğer içeriklerimize de göz atmak isterseniz sizleri şöyle alabiliriz:

Erken Yaşta Yurtdışı Deneyiminin Size Katacağı 7 Şey

Avrupa’da Üniversite Okumak İçin 8 Geçerli Sebep

Kişisel Gelişim ve Vizyon İçin Yabancı Dil Öğrenin

SİZE ULAŞALIM

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.